در کنار تمام تلاشهایی که برای جلوگیری از هک شدن دوربینها انجام میدهید؛ لازم است که امنیت شبکه دوربینهای مداربسته را تامین کنید. در سالهای اخیر همواره شاهد رشد و پیشرفت دوربینهای مداربسته بودهایم. پیشرفت تکنولوژی همواره برای بهبود دوربینهای مداربسته مفید بوده و به پیشرفت آنها کمک کردهاند. در ادامه این مقاله به چند راهکار برای تامین امنیت شبکه برای دوربینهای مداربسته اشاره میکنیم.
فهرست مطالب
Toggleامنیت دوربینهای مداربسته و نکات مربوط به آن
دوربینهای مداربسته به خودی خود یک عامل بازدارده هستند که از سرقت و اعمال جرم جلوگیری میکنند. همانطور که فناوریها و نرمافزارهای ذخیرهسازی برای آنالیز و تحلیل ویدئویی کارآمدی بیشتری دارند؛ امنیت دوربینهای مداربسته نیز بهینهتر شده و بهبود پیدا کردهاند. با نصب دوربین در فضای باز امنیت ویدئویی با دو راهکار اصلی به حفظ ایمنی مکانها کمک میکند.
نظارت آنلاین و همیشگی روی محیط و کار موسسات اعمال شده و امکان کشف تهدیدات و اتخاذ تصمیم موثر در قبال آنها بیشتر از قبل فراهم است.
با استفاده از سوابق و آرشیو موجود همه اتفاقات رخ داده، بررسی و آنالیز میشوند.
در هر دو حالت گفته شده فیلمها باید به صورت تضمینی ذخیره شده و برای استفاده در آینده در دسترس باشند. همچنین دو راهبرد مهم برای ذخیره فیلمهای دوربینها وجود دارد.
فضایی در حافظه محلی
فضایی در حافظه ابری
آیا ارتباطی بین نصب دوربین در فضای باز و فضای ذخیرهسازی آن وجود دارد؟ به طور کلی فضای ذخیرهسازی محلی در حافظه مرکزی NVR یا حافظه DVRقرار دارد. امروزه فضای دیگری به نام فضای ذخیرهسازی ابری برای ضبط فیلمها تعریف شدهاند که در آن، فیلمها به وسیله شبکه به فضای ابری انتقال پیدا میکنند. در هر کدام از این روشها مزایا و معایبی تعریف میشوند. به همین خاطر است که برخی از کاربران ترجیح میدهند که از ترکیبی از این دو راهکار استفاده کنند.
امنیت فیزیکی دوربینهای مداربسته چطور تامین میشود؟
امنیت دوربینهای مداربسته مانند دیگر ابزارها همواره با موارد مختلف تهدید میشوند. نمونههایی از تهدیدات فیزیکی که دوربینهای مداربسته را تهدید میکنند عبارتند از:
- رویدادها و اتفاقات طبیعی
- شرایط محیطی
- اقدامات تخریبی عمدی
گاهی با در نظر گرفتن برخی از اصول ساده و ارزان قیمت میتوانید از صدمه دیدن و آسیب دیدن دوربینها جلوگیری کنید:
- برای جلوگیری از قطع شدن کابلهای دوربینهای مداربسته از لولههای خرطومی استفاده کنید.
- سعی کنید که دوربینها را در ارتفاع بالا نصب شوند
- سعی کنید دوربینها را طوری نصب کنید که روی هم همپوشانی داشته باشند
- به طور کلی آنها را در مکانی قرار دهید تا به سادگی در دسترس نباشند.
- میتوان از سیم خاردار برای محافظت بیشتر از دوربینها استفاده کرد تا کسی نتواند به آنها دسترسی داشته باشد.
- میتوانید با ایجاد یک لایه ضدسرقت به دوربینها یک کاور الکترونیکی اضافه کنید.
چطور از هک شدن دوربینهای مداربسته جلوگیری کنیم؟
به طور نسبتی برای جلوگیری از هک شدن دوربینهای مداربسته بهتر است که از دوبینهای سیمی استفاده کنید. چرا که آمار هک شدن دوربینهای سیمی از هک شدن دوربینهای بیسیم کمتر است. هکرها نیاز دارند که به سیستم دوربین دسترسی فیزیکی داشته باشند. اگر که امکان دسترسی به روتر یا واحد ثبت و ذخیره فیلم وجود داشته باشد؛ قابل انجام است. از طرفی از طریق دستگاههایی که از نظر شبکه امن نیستند، میتوانید امنیت دوربینهای مداربسته را به خطر انداخته و تحت شعاع ببرید.
البته امروزه دیگر کسی فکر نمیکند که دوربینهای سیمی قابل هک شدن نیستند. دوربینهای بیسیم به سادگی به واسطه شبکه آسیبپذیر میشوند؛ ولی میتوان این چالش را برای دوربینهای سیمی هم تصور کرد. اگر دوربینهای مداربسته استفاده میکنید؛ بهتر است که قابلیت دسترسی از راه دور را فعال کنید تا از هر جایی بتوانید دوربین را کنترل کنید.
هک شدن و تهدید امنیت دوربینهای مداربسته به سادگی قابل انجام نیست. ولی با برخی از تغییرات یا فعالیتهای غیرمعمول میتوان از دسترسی غیرمجاز به دوربینها جلوگیری کرد. موارد زیر میتواند نشانه هک شدن دوربین باشد.
دسترسی نداشتن کاربر به دوربینهای مداربسته اولین نشانه هک شدن احتمالی دوربین است.
اگر اکانتهای کاربران عمل نکرد یا تصویری توسط دوربین ارسال نشد؛ احتمال غیرفعال شدن دوربینها از راه دور وجود دارد.
البته پیش از اینکه مطمئن شوید که دوربین هک شده باشد؛ احتمال بروز ایرادات فیزیکی در دوربین را مرتفع ندانید.همواره برخی از تغییرات جزئی در اکانت، جابه جا شدن سهوی لنزها و برخی از تنظیمات اشتباهی میتواند باعث به خطر افتادن امنیت دوربینهای مداربسته باشد.